Cum se dezactiveaza Recycle Bin?

Te-ai saturat sa trebuiasca sa golesti „cosul de gunoi” dupa ce stergi fisierele? Exista o solutie: acesta poate fi dezactivat. In acest caz insa nu mai poti recupera fisierele sterse din greseala (… decat foarte greu, dar asta intr-un alt tutorial).

Cum procedezi? In Windows XP sau mai vechi: click drepata pe Recycle Bin, mergi la Properties si bifezi casuta „Do not move files to the recycle bin”. Se poate reactiva in acelasi fel, debifand aceasta casuta si dand Apply / OK.

Mai exista in acelasi loc inca o setare interesanta: „Display delete confirmation dialog”. Daca aceasta casuta nu e bifata, nu veti mai fi intrebati daca sunteti sigur ca vreti sa stergeti un fisier. Va recomand sa lasati confirmarea daca ati dezactivat Recycle Bin pentru a nu pierde documente importante din greseala.

Varianta pe care o folosesc eu: Recycle Bin activ si confirmare la stergere inactiva; in felul acesta sterg rapid fisiere si le pot recupera daca vreau. Cand doresc sa sterg un fisier foarte mare, de care stiu ca n-am nevoie si nu mai vreau sa fiu nevoit sa golesc cosul de gunoi, se poate folosi un shortcut: Shift-Delete, prin care se poate elimina orice fisier direct.

No Responses

Write a response